Despre mine

Fotografia mea
Bucureşti, Romania
iubesc soarele cu razele lui, stelele in splendoarea noptii, florile…si chiar ploaia…are si ea misterul si romantismul ei…

vineri, 11 septembrie 2009

Banii, stilul, inteligenta sau...


Trăim într-o lume complexă şi în acelaşi timp individuală pentru fiecare din noi, într-o lume democrată caracterizată prin libertate deplină în toate acţiunile pe care le întreprindem. Suntem liberi, uneori poate prea liberi…
De fapt, poate, suntem suficient de liberi, daca am conştientiza că nu trebuie să exageram cu această libertate. Având dreptul de a face ce vrea, trebuie să nu uitam că există o limită, există anumite norme şi reguli care se impun a fi respectate. Profită de libertatea ta atâta timp cât nu deranjează libertatea celor apropiaţi ţie.
Timpul trece, iar omul în trecerea lui se schimbă pe masura înconjurărilor şi circumstanţelor. Ne influenţează mediul, epoca sau poate secolul în care locuim. Există anumite lucruri şi valori care încep să capete o forţă din ce în ce mai mare. Banii, din simpla monedă de cumpărare- vânzare s-a transformat în acel ‘’ceva’’ pentru care aproape fiecare din noi ar face totul chiar şi cu acel sacrificiu major de a amorî, jigni sau trăda. De mult timpurile s-au schimbat, astfel că adesea nu noi conducem banii, suntem noi cei conduşi de ei. Avem totul, dar în fine nimic. Pentru unii banii echivalează cu existenţa lor, fiind şi fericirea şi bucuria şi dragostea şi prietenia, iar pentru alţii decât : mizeria, tristeţea şi ura. Oare nu merită să apreciem omul după ceea ce este şi nu după ‘’puterea buzunarului”? Oare stilul, inteligenţa, omenia nu sunt mai presus şi oare nu au o valoare mai înalta decât acest cuvânt ’’banii”. Majoritatea vom raspunde că da, nu trebuie să lăsam banii sa pună stapanire pe noi. Dar iarasi apare intrebarea: Poţi exista în aceasta lume fără să te gândeşti la bani? Poţi să ştii că nu ai nici un leu în buzunar şi să trăieşti fără să te gândeşti cum să-i obţii?
Afirmăm cu toţii adesea: „Dacă aş avea câte aş face...” Şi?
Câte vei face? Oricât de mulţi nu ai avea, realizezi mereu că nu îţi ajung, odată ce ai mai mulţi tinzi spre mai mult…cu mult spre mai mult…Există oameni dependenţi de a face cât mai mulţi bani, realizeaza orice, numai să-i aibă. Atunci când îi obţin înteleg că de fapt au alergat dupa acel „ceva” care nu i-a adus nimic şi într-un final nu mai simt adevarata satisfacţie de a se bucura de el. Ai grijă de tine, de banii tăi şi de valorile spre care tinzi.
Toate cele bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog